6 maja 2012

Seria kulinarna - masło migdałowe

/
1 Komentarzy
Tym wpisem chciałabym zacząć serię kulinarną na szamance. Nie będzie tutaj jednak o typowym japońskim jedzeniu, nie będę także wrzucała przepisów. Chciałabym zrobić serię kulinarną na temat tego, co mi wybitnie posmakowało podczas mojego pobytu w Japonii, a nie do końca zawsze jest typowo japońskim daniem.
Z racji tego, że nie czytają mnie już tylko znajomi, mam nadzieję, że wszystkim wam się spodobają nowe notki.
Zapraszam do komentowania!




To masło migdałowe kupiłam podczas postoju na Service Area przy autostradzie gdzieś w prefekturze Okayama. Było dość drogie, bo kosztowało prawie 700 jenów za nieduży słoik, ale zostałam przekonana degustacją i nie mogłam się oprzeć.
Masło smaruje się na kromce chleba (po posmarowaniu widać drobno posiekane migdały), a następnie zapieka piekarniku. Chlebek z masłem robi się przyjemnie chrupkie i co najważniejsze - nie jest za słodkie. Podejrzewam natomiast, że jest niesamowicie kaloryczne. ;)

Produkt: masło orzechowe
Miejsce zakupu: Service Area w prefekturze Okayama
Cena: niecałe 700 jenów


1 komentarz:

  1. Hmm, smakowity pomysł ^^. A to masełko jest made in gdzie?...

    OdpowiedzUsuń