Z racji tego, że nie czytają mnie już tylko znajomi, mam nadzieję, że wszystkim wam się spodobają nowe notki.
Zapraszam do komentowania!
To masło migdałowe kupiłam podczas postoju na Service Area przy autostradzie gdzieś w prefekturze Okayama. Było dość drogie, bo kosztowało prawie 700 jenów za nieduży słoik, ale zostałam przekonana degustacją i nie mogłam się oprzeć.
Masło smaruje się na kromce chleba (po posmarowaniu widać drobno posiekane migdały), a następnie zapieka piekarniku. Chlebek z masłem robi się przyjemnie chrupkie i co najważniejsze - nie jest za słodkie. Podejrzewam natomiast, że jest niesamowicie kaloryczne. ;)
Produkt: masło orzechowe
Miejsce zakupu: Service Area w prefekturze Okayama
Cena: niecałe 700 jenów
Hmm, smakowity pomysł ^^. A to masełko jest made in gdzie?...
OdpowiedzUsuń